Labu Siam @ Manisa @ Chayote @ Cho-cho - ditumis & bikin sayur, tambah udang & sedikit karot...Alamak sedapnya!!!!
Labu Siam @ Manisa @ Chayote |
Senang sangat masak buah labu ini....
Jomlah cuba...
Sedap sangat !! |
1 biji labu Siam/Manisa - dihiris
1 inci karot - dipotong kecil-kecil
6 ekor udang basah (saiz - terpulang; aku guna kecil je)
2 biji bawang merah & putih - ditumbuk
600 ml air
garam secukup rasa
Cara menyediakannya:
- Panaskan minyak di dalam periuk.
- Tumis bawang dan kacau sampai layu.
- Masukkan udang, buah labu dan karot, kacau seketika.
- Masukkan air dan garam.
- Biar sehingga mendidih dan labu Siam lembut, masukkan garam.
- Angkat dan hidangkan.
Mai Sepinggan!!
No comments:
Post a Comment