Monday, 7 January 2013

BISKUT DAHLIA

Biskut Dahlia... biasanya nak raya orang buat... tapi hari-hari biasa boleh juga buat, apatah lagi kalau ada tamu datang... jamu lah biskut yang cantik-cantik dan sedap... takkan nak jamu karipap aja tiap hari !

Biskut ni simple aja... tapi mau rajin. Ini adalah resepi yang diberikan oleh Akak Amnah. 

Jom buat biskut Dahlia..

Bahan-bahannya:

1 cawan butter
3/4 cawan gula icing
1 biji telor
1/2 cawan tepung ubi digoreng dulu
1/2 cawan tepung kastad
3 cawan tepung gandum digoreng dulu - kurangkan 2 sudu besar & gantikan dengan susu tepung
1/2 sudu teh vanilla

Cara membuatnya:
  1. Masukkan butter dan gula ke dalam mangkok adunan & putar.
  2. Masukkan telur.
  3. Masukkan tepung yang telah diayak.
  4. Uli sampai rata.
  5. Semasa nak tekan dalam acuan, masukkan sikit tepung kastad.
  6. Letakkan ceri merah/hijau/ kismis & bakar.


Biskut Dahlia



Mai Sepinggan!





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...