Tuesday 30 July 2013

FLORENTINE

Florentine ... mmm, diperkenalkan dalam kelas baking tahun lepas, tapi malas nak buat.. tetiba nak raya dapat mood baru untuk buat sendiri.

Aku beli premix ni di Bagus dan sangatlah senang nak buatnya.

Percayalah, ianya senang sangat !!

Premix ni dulu RM20 dah jadi RM26.90 
Jom ber- Florentine!! 

Bahan-bahannya:

150 gm Bienetta 
100 gm almond
20 gm biji bunga matahari
20 gm biji labu
1 sudu bijan putih & bijan nitam

Cara menyediakannya:
  1. Campur semua bahan di atas.
  2. Taburkan dengan rata dan nipis di atas tray pembakar yang berlapik.
  3. Bakar pada suhu 180' selama 10 minit.
  4. Angkat dan potong semasa ianya panas.
  5. Sejukkan dan simpan dalam bekas kedap udara.
Senangkan? 

Dipotong dan disimpan dalam bekas kedap udara 

segi empat atau bulat atau panjang  ikut cita rasa

Crispy and Yummy!

sekeping tak Cukup!!
3 keping pun tak mungkin cukup !!

Mai minum dengan nescafe panas !

Enak dimakan depan tv !!!


Pelbagaikan : Boleh juga gunakan apa-apa kacang yang kita suka, hazel pun okey, juga boleh tambah Chia seeds..


Mai Sepinggan !!




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...