Sunday, 3 February 2013

FOUR SEASONS - SAYUR TUMIS

Owhhhhh penat sekali selepas balik kebun... lapar sangat pulak tu, jadi aku  masak nasi putih dan siapkan sayur yang - macam-macam ada !!

Aku masukkan semua apa yang ada dalam peti ais - karot, capsicum kuning & merah, buncis, bunga kobis, kailan, bawang dan tak lupa ikan masin dari Sabah yang diberikan oleh Idah & Matnin... Terimakasih adik-adik ku dari Kota Belud Sabah. Semoga korang sentiasa dimurahklan rezeki & dirahmati Allah swt.

Mmmmmm makan dengan nasi panas... 


Yummy !!


Bahan-bahan untuk Four Seasons sayuran tumis ini:

Karot, buncis, bunga kobis, kailan,
capsicum, bawang besar holland, 
ikan  talang masin 3 potong
bawang putih 3 ulas
3 sudu air
minyak untuk menumis

Cara menyediakannya:

  1. Siangkan semua sayuran.
  2. Panaskan kuali & tumiskan bawang putih.
  3. Masukkan 3 sudu air, dan semua sayuran.
  4. Masukkan ikan masin yang dipotong kecil-kecil.
  5. Kacau hingga masak ( Kalau suka letakkan 1 sudu sos tiram)
  6. Angkat dan hidangkan. 




Mai sepinggan !!




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...